Italia
Roma şi Terracina PDF Imprimare
Италия
Scris de   
Luni, 03 Mai 2010 14:08

Acest program Vă propune o vacanţă de vis în îmbinarea unui sejur excursional cu unul de odihnă pe litoral. Preţutile sunt ataşate! Si nu uitaţi, fiecare turist beneficiază de reducere!

ROMA este un oraş coplesitor, fiind în acelasi timp un amestec de vechi şi modern, religie şi profanie. Ruinele sale sunt martorii vechi ai măreţului Imperiu Roman. În multitudinea palatelor şi bisericilor sale, se găsesc suficiente comori artistice pentru a consuma o viată întreagă de vizite turistice.

În interiorul vechilor ziduri ale oraşului orice stradă pavată scoate la iveala o fantană, un bust din marmură, o frescă, o piazetă sau o curte ascunsă – fiecare povestind un mic fragment dintr-o amplă poveste a Eternului Oraş.

Locuitorii de astăzi ai Romei par indiferenti la ambientul minunat în care traiesc, dar totuşi ei sunt acei care contribuie la cresterea fascinaţiei exercitate de Roma asupra turiştilor: gesticulând cu salbaticie în timp ce discută ultimele noutăţi, aruncând ofense fară încarcatură negativă, bucurându-se zgomotos după o victorie la football, participând la demonstraţii publice - localnicii trăiesc şi iubesc viaţa la maximum.

Informaţii practice:

1. Clima

Vara este foarte caldă, în special în sud. Primăvara şi toamna sunt blânde, cu vreme frumoasă şi însorită. Regiunile de munte sunt mai reci şi prezintă căderi masive de zapadă în cursul iernii.

2. Bănci

Deschise de luni pînă vineri, de la 08.30 - 01.30 şi din nou pentru circa o oră în cursul dupa-amiezei.

3. Îmbăcăminte

Sunt recomandate haine uşoare din bumbac sau in. În sezoanele intermediare, este bine să se poarte şi jachete deasupra, în special în partea de nord. Esenţială este încălţămintea deosebit de confortabilă.

4. Cărţi de credit

Sunt acceptate pe scară largă în toate regiunile ţării pentru o gamă largă de bunuri şi servicii.

5. Tipping

Taxele pentru servicii sunt incluse în notele de plată de la restaurant. Un mic bacsis trebuie dat la portarii de la hotel, însotitori de grup s.a.

6. Apa

Apa de robinet este curată şi recomandată pentru baut, desi apa minerală îmbuteliată are gust mai bun.

7. Sănătate

Nu exista obligativitatea nici unui vaccin.

8. Moneda

Moneda oficiala este EUR. Exista subdiviziuni de 500 EUR, 200 EUR, 100 EUR, 50 EUR, 10 EUR si 5 EUR. Exista şi monede în subdiviziuni de 2 EUR, 1 EUR, 50 centi, 20 centi, 10 centi, 5 centi, 2 centi si 1 cent.

9. Magazine

Majoritatea lucrează de luni pînă sâmbătă, de la 9.00-20.00, lunea - unele lucrează doar după masă.

Porta Porteze este cea mai renumită piaţă din Roma. Lucrează duminica din zori pînă la masă. Aici puteţi cumpăra lucruri noi sau vechi, lucruri pentru casă, suvenire, cosmetică ş.a

Berte – este unul dintre cele mai vechi magayine de jucării din Roma..

Furla –magazin de acsesuare din Piazza di Spagna, aici este un asortiment foarte variat ce ochelari de soare, ceasuri şi genţi.

 

Terracina este zona numită Coasta lui Ulise. Este caracteristică prin vechile fortificaţii, temple, băi termale, reşedinţe de vară a împăraţilor şi patricienilor şi cel mai mult - 100 km de plaje la Marea Tireniană.

Terracina este terenul de mituri, sărbătorită de Horace şi Goethe. Zona este renumită nu numai prin peisaj frumos, nisipuri de aur, cerul azuriu şi stânci maiestoase. Orasul se remarcă prin monumente unicat ale antichităţii: templul lui Jupiter, construit de etrusci în IV. Î.Hr. pe partea de sus a falezei (277 m), drumurile Apiev cu resturi de ziduri, porţile de Napoli (intrarea de la sud a oraşului), construite de împăratul Traian.

Azi Terracina este principalul oras din Riviera di Ulise. De-a lungul golfului se întinde o faleză elegantă cu discoteci, baruri, restaurante cu o bucătărie excelentă, cluburi de noapte, magazine. La marginea oraşului, pe litoral este satul de vacanţă cu vile inconjurate de grădini. De altfel, aerul este salubru, conţinutul de iod este pe locul doi în lume după Acapulco.

La 40 km de la Terracina este aquaparcul MAIAMI BEACH, avand aproximativ 10.000 de metri pătraţi de suprafaţă de apă cu piscine, tobogane hidro, discoteci, saloanele de pizza şi numeroase alte plimbari si atractii pentru copii si adulti.

Pentru scufundări în Terracina este diving - centru, care organizează atât ziua, cât şi noaptea excursii subacvatice în San Felice Circeo şi Insulele Pontine.


Ultima actualizare în Vineri, 15 Februarie 2013 11:37
Citeşte mai mult...
 


Russian (CIS)Română (România)English (United Kingdom)

Tel: +373 231 6 64 38, Fax: +373 231 6 64 38
Adresa: str. Kiev 48a, mun. Bălţi
Licenţa: A MM II 024956 de la 25 mai 2007.

  Principală     Odihna la mare     Tratament     Odihna la munţi     Bronare hotele     Servicii transport     Asigurări  

  Sunteţi aici:  Acasă Odihna la mare Italia

Prognoza meteo

Votare

Unde păstraţi banii aflîndu-Vă la odină?
 

Statistica vizitelor

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi27
mod_vvisit_counterIeri472
mod_vvisit_counterSăptîmîna curentă1033
mod_vvisit_counterSăptămîna trecută3855
mod_vvisit_counterLuna curentă9331
mod_vvisit_counterLuna trecută21514
mod_vvisit_counterTotal2655093

Online (20 minute în urmă): 15
Astăzi: Nov 20, 2018

News
Copyright © 2009 Faitur-M. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Top